Passive voice #20 number

      Hello..! Everyone welcome back to my blog.please see my blog, today i will do my english task,hope you like it.

Change these bellow sentences into Passive Voice !

1.    You eat a bar of white chocolate.
     Answer : A bar of white chocolate is eaten.         

2.    I catch the tuna fish in the river.
     Answer : The tuna fish is caught in the river.

3.    My teacher punish mebecause I forget to collect my homework.
Answer : I am punished by my teacher because I forget to collect my homework.

4.    My dog eats cow bones  
    Answer : Cow bones is eaten by my dog.

5.    I receive some amount of money from my parents in my hometown.
Answer : Some amount of money is received from my       parents in my hometown.  

6.    You have to do your homework
     Answer : Your homework have to be done.

7.    People must follow the traffic law.
     Answer : The traffic law must be followed by people.

8.    She should clean the kitchen
     Answer : The kitchen should be cleaned.

9.    People can speak English in many countries.
     Answer : English can be spoken by people in many                                  countries.

10.You may close the gate on time. 
     Answer : The gate may be closed on time.

11. My little brothers playedfootball yesterday.
     Answer : Football was played by my little brothers yerterday.

12. Shinta read 5 books last year.
     Answer : 5 books were read by Shinta last year.

13. The writer wrote a beautiful poem this morning.
     Answer : A beautiful poem was written by the writer this                          morning.

14. We are learning Englishwith native speaker now.
     Answer : English is being learned with native speaker now.

15.  Indonesia is doing many prodresses .
     Answer : Many prodresses are being done by Indonesia.

16. The merchants are sellingsome daily needs.
     Answer : Some daily needs are being sold by the merchants

17.  They have finished their jobs just now.
     Answer : Their jobs have been finished just now.

18.   Indah has already typedmany letters.
     Answer : Many letters have been already typed by Indah.

19.  Some of the workers had built the building.
     Answer : The building had been built by some of the workers.

20. He had washed his car.
     Answer : His car had been washed.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Task 7 Forming Simple Future Passive